La Vetlada Literària del Puig complix 25 anys situant-se com a cita cultural de referència
Per primera vegada, l’espectacle que amenitzà l’acte estigué obert a tot el públic
29/01/2017

Un dels actes fixos de la programació de festes en honor a Sant Pere és la Vetlada Literària, on es premien els millors treballs en narrativa i investigació. Els membres dels jurats literaris, compost per mestres, periodistes, escriptors, editors, bibliotecàris,…van tindre una àrdua labor per la gran quantitat de treballs presentats. La beca d’investigació va quedar deserta.

“Aquesta cita és molt més que literatura, suposa l’encontre integeneracional dels amants de les lletres el que afiança la nostra relació amb la Xarxa de Ciutats Educadores, a la que estem adherits”, explicà el regidor de Cultura, Marc Oriola.

Per primera vegada, l’espectacle que amenitzà l’acte estigué obert a tot el públic, “considerem que és una bonica i democràtica manera de celebrar el 25 aniversari d’aquesta vetlada”, va afegir el regidor.

Els guanyadors dels premis “Conte” de narrativa curta van ser:

En valencià, Jenni Rodà i Casado, d’Olot, pel seu conte “Les roses blanques i grogues només són per als instants feliços”. L’Accèsit fou per a Alexandre Lloreda Saleta, de Barcelona, pel seu treball titulat “Inspiració”.

En castellà, Luis del Romero Sánchez-Cutillas, de Paiporta, per la seua obra “El largo invierno”. L’Accèsit fou per a “Cuestion de Equidad”, de Fernando Ugeda Calabuig, de Villena.

El premi Dragó del Puig a la millor narració de primària va ser al conte titulat “Hi havia una vegada…els contes” de Hector Aceituno Ochando.

En la categoria de secundària va ser per a la narració “L’art de mirar amunt” de Marc Aixa Ripoll.

Els premis compten amb el patrocini dels SARC de la Diputació de València.