La Tapería recull el seu triple premi de la VI Ruta de la Tapa del Puig
24/07/2017

L'edició de 2017 de la Ruta de la Tapa del Puig de Santa Maria ha tingut un guanyador indiscutible. Per primera vegada en els sis anys en què esta iniciativa gastronòmica ve realitzant-se un local participant s'ha endut el primer premi en cadascuna de les tres categories que es valoraven.

El bar restaurant La Tapería ha rebut els premis concedits per la Federació d'Hostaleria a la tapa més innovadora i a la més saludable, així com el guardó a la tapa més popular, que enguany ha batut rècords amb la participació de més de 800 persones en les votacions.

Amb el nom evocador d’'Horta i Marjal ", la proposta amb la qual La Tapería ha atret l'atenció del públic i del jurat era un blini de formatge emmental farcit de magret d'ànec, poma, maionesa de tòfona i micromèsclum. Sabors de l'horta i de la marjal concentrats en un mos apetitós.

L'alcaldessa Luisa Salvador i els regidors Marc Oriola i Maria Saldaña han lliurat el triple premi als propietaris de La Tapería, que ha consistit en tres bells socarrats elaborats per l'alumnat del taller d'artesania de La Marina.

El nivell i la qualitat dels plats aconseguits en esta VI Ruta de la Tapa ha sigut molt alt, sorprenent al paladar exigent del públic que ha recorregut el poble degustant les seues propostes gastronòmiques.

Prova de com ha estat de renyida la votació ha sigut que la resta de locals guanyadors també han fet triplet en la seua respectiva posició.

El segon premi en les tres categories ha sigut per a l'Aigua Fresca i el seu mollet oriental, un deliciós mos de pa bao amb tires de porc marinades amb cogombre, coriandre i terra de cacauet.

Per la seua banda, la sobrassada vegetal casolana amb ceba caramel·litzada i gratinat de formatge i ametlla sobre pa de sèsam del Petit Bouchée s'ha endut el tercer premi de cada categoria.

Guardons de 2016

A causa d'un problema amb la gestió dels guardons, els locals premiats el 2016 es van quedar sense rebre el seu. Este va ser el cas de l'Aigua Fresca, que ha recollit enguany el seu premi a la tapa més innovadora del 2016, i el de Sukre, que ha rebut sengles socarrats per oferir la tapa més saludable i popular de l'edició anterior de la Ruta de la Tapa.