El Puig reivindica la veu de les seues dones
La visibilització de la dona i la lluita contra la violència masclista protagonitzen al Puig de Santa Maria els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona
20/02/2018

La regidoria d’Igualtat de l’ajuntament del Puig de Santa Maria ha preparat una campanya per celebrar el Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març, que reivindica el paper i els drets de la dona a través d’una mostra representativa de les dones que treballen i viuen al municipi.

Nou veus femenines protagonitzen la campanya amb la seua imatge i una frase reivindicativa que es distribuirà pels carrers del municipi i les xarxes socials. “Hem volgut que siguen les mateixes protagonistes, les dones, les qui donen exemple i transmitisquen el seu missatge”, assenyala la regidora d’Igualtat Maite Sánchez.

Els actes de la Setmana de la Dona comencen amb un taller de patchwork els dies 19,21 i 28 de febrer. El mateix dia 28 hi haurà al centre García Lorca una conferència sobre la situació de la dona a El Salvador que s’emmarca dins la campamya Ser Dona al Sud 2018 del Fons Valencià per la Solidaritat, associació de la qual forma part l’Ajuntament.

El 4 de març l’actriu i cantant Roma Calderón ofereix l’espectacle de cabaret “The Lovers” a La Marina. L’endemà, les protagonistes de la campanya participaran a la cafeteria La Lluna en un café-tertúlia contra la violència de gènere.

Més endavant, el 6 de març, hi haurà un cinefòrum a La Marina amb la projecció de la pel·lícula “Donde reside el amor”, protagonitzada per Winona Wyder.

El 7 de març tindrà lloc la tradicional caminada solidària que tots els anys l’Ajuntament organitza amb la col·laboració de l’associació Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius.

El dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, hi haurà una concentració amb lectura de manifest i “globotada” que comptarà amb la participació dels centres educatius i les associacions del municipi. El mateix dia Alicia Calero i Irene Bofill inauguraran l’exposició “Somnis il·lustrats” a La Marina.

La setmana clourà el divendres 9 de març amb un berenar-sopar amb espectacle on es lliurarà el premi del Concurs Festes Lliures d’Agressions Sexistes, una iniciativa de la regidoria d’Igualtat per dotar de logo i imatge identificativa a les activitats que realitza l’Ajuntament contra la violència de gènere.