La platja per a gossos ja està habilitada per a la temporada estival
12/07/2017

La platja per a gossos ja està llesta per a l'estiu i funcionant a ple rendiment. Situada dins la platja de Santa Elvira-La Torreta i classificada com a platja natural, els operaris municipals han hagut de traslladar les tasques per acondicionar-la a la primera quinzena de juliol. El motiu és garantir les condicions de reproducció del corriol camanegre, una espècie d'au protegida que niua en este hàbitat natural entre els mesos d'abril i de juny.

La platja de Santa Elvira-La Torreta s'ha convertit en un espai ideal perquè les nostres mascotes puguen gaudir de la mar. Des que l'Ajuntament va habilitar-hi una zona per a gossos, és un dels únics quatre llocs a tota l'àrea metropolitana de València on està permés que puguen jugar amb l'aigua i la sorra en companyia dels seus companys humans.

Però no són els únics animals que han fet d'esta platja que llinda amb el terme de Puçol el seu hàbitat natural. També hi ha una xicoteta població de corriols camanegres (Charadrius alexandrinus), una au menuda que utilitza les platges i les dunes per alimentar-se i reproduir-se i que, a causa de la urbanització creixent de la costa, es troba en un perillós retrocès poblacional.

L'època de reproducció del corriol camanegre va des de principis d'abril fins a finals de juny. Per aquesta raó, des de Demarcació de Costes recomanen que durant este període de temps les platges on encara niua l'espècie es mantinguen en un estat natural.  

Enguany els preparatius per acondicionar la platja per a la temporada estival s'han realitzat durant la primera quinzena de juliol. Els operaris han netejat la sorra i han instal·lat papereres, bosses per a recollir els excrements i rentapeus. La zona es troba degudament senyalitzada i del·limitada, amb passarel·les, cartells indicatius i màstils de senyalització. L'objectiu és que humans i gossos puguen gaudir de la platja sense destorbar el cicle de la vida dels ocells.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30