L’Ajuntament inicia les obres de pavimentació de l’antic solar de La Conserveta
5/04/2018

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per pavimentar i adequar l’antic solar de La Conserveta. Les obres serviran per convertir l’espai que ocupava l’antiga fàbrica de conserves ubicada al costat del Monestir en una plaça adaptada que actuarà com a nou punt d’esplai i trobada per al veïnat en un dels centres neuràlgics del municipi.

L’alcaldessa Luisa Salvador assenyala que el projecte respon a “la ferma voluntat de l’Ajuntament d’oferir a la ciutadania un espai cultural adaptat de qualitat junt al Reial Monestir del Puig, declarat Monument Nacional”.

La nova plaça eliminarà els trams de carrer oest i sud que envolten actualment l’antic solar vallat, ampliant l’espai disponible per als peatons i protegint el monument nacional del desgast del trànsit rodat. Comptarà amb banquets, testos grans, pavimentació de qualitat i atrils de tipus escultural que recolliran en relleu i braile la història del municipi i la reconquesta de València des del Puig. Junt a estos elements hi haurà diverses franges verdes on es col·locarà plantes aromàtiques autòctones, cipresos i gespa ornamental.

El projecte està planificat en diverses fases, sent la primera d’elles la peatonalització de la zona i creació de la plaça, junt a la millora de les xarxes d’instal·lacions. La segona fase se centrarà en l’equipament de la plaça, instal·lant el mobiliari urbà, i la restauració de la ximeneia.

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de València, corresponent amb el Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016 i 2017. Els plànols i la seua memòria tècnica poden consultar-se en la documentació adjunta.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30