L'Ajuntament ajuda de nou als estudiants Erasmus
El programa inclou com a novetat ajudes a participants en intercanvis juvenils i / o cursos de formació internacional en què el consistori ha actuat com a entitat d'enviament.
27/09/2017

Per segon any consecutiu l'Ajuntament del Puig de Santa Maria aporta una ajuda extra als joves universitaris o acabats de graduar per complementar els seus estudis o pràctiques europees, així com als que participen en projectes europeus que gestiona el consistori.

El programa de beques municipals Erasmus + està destinat a persones joves empadronades a la localitat que siguen beneficiaris / àries d'una beca Erasmus + Universitat i Erasmus + Pràctiques i Erasmus + FP, així com els joves que hagen participat o hagen de participar en un intercanvi juvenil i / o curs de formació internacional, que haja estat gestionat per l'Ajuntament del Puig com a entitat d'enviament.

Les persones interessades a rebre esta beca complementària per a les modalitats Erasmus + Universitat, Pràctiques o FP del curs 2016/17, tenen fins al 21 d'octubre per presentar la seua sol·licitud. Per accedir-hi és imprescindible que es demostre estar empadronat al Puig almenys en l'últim any. L'Ajuntament oferirà una beca de 75 euros al mes fins a un màxim de 10 mesos.

Com a novetat d'enguany, les persones joves que hagen participat en un intercanvi juvenil i / o curs de formació internacional en què l'Ajuntament haja estat l'entitat d'enviament, podran rebre una ajuda si l'import total gastat en concepte de viatge (transport anada / tornada i menjars del dia d'anada i tornada) és superior al subvencionat per l'entitat d'acollida, establert per la Guia del Programa Erasmus +.

Esta iniciativa continua sent pionera a la comarca de l'Horta Nord i s'emmarca en el conjunt d'actuacions per a promoure i fomentar la millora de l'ocupabilitat dels i les joves del municipi a través de l'educació formal i no formal.

"L'educació és un element fonamental per a la realització de les persones i una eina prioritària per a la vertebració de les ciutats així com per al futur de les mateixes, per això volem apostar pels i les joves del municipi que cursen els seus estudis o realitzen pràctiques a l'estranger, així com per aquelles persones que s'animen a participar en intercanvis juvenils i cursos de formació internacionals, ja que aquestes experiències de mobilitat fomenten la ciutadania activa i l'aprenentatge intercultural, obren ments i creen persones participatives i actives amb la societat " , ha afirmat Marc Oriola, regidor de Foment d'Ocupació i Formació.

El programa Erasmus + se suma a la bateria d'ajudes que el consistori del Puig dedica a la millora de la formació i ocupabilitat i dels joves, que van des de les tradicionals beques de menjador i de llibres escolars fins a unes innovadores ajudes al transport universitari.